Bild
Nästa artikel
Camping i storstad

Camping i storstad

Arnes backspegel

Tältet rest. Glasspaus. Kamera fram!

Jag köpte ett fyrmannatält 1959 av cykel och sporthandlaren John Gullbrand som hade sin butik intill Skogskyrkogården. 125 kronor betalades för tältet som vi satte upp bakom vårt hus intill den plats som senare blev bebyggd av Globen. På den tiden då bilden är tagen alltså 1960 var det ganska lugnt i området så övernattning i tältet behövde inte innebära någon fara.

 

Morsan som syns i bakgrunden har varit bussig och bjudit grabbarna på glass det är brorsan Kjelle till höger och Stefan Bergqvist till vänster, tyvärr så blev lilla Uffe Ahlinder utan glass då bara tre glassar hade inhandlats och morsan som egentligen var väldigt rättvis var också hon sugen på glass.

Kommentarer

#1
Kjell Pettersson
2014-07-15 12:56

Stackars lilla Uffe!
Jag minns tydligt hur vi tre jag, min storebrorsa och hans några år äldre kompis Janne tillbringade stor del av sommarlovet i Stortorp söder om Stockholm i ett tält på vår tomt. Tältet stod på en platta av plankor för att komma upp en bit från marken. Grovt tillverkad av vår snälla och omtänksamma pappa John.
Vi spelade Monopol, läste Kalle Anka, Fantomen, Davy Crokett, Vilda Västern och Prärieserier med bl.a
Kapten Micky, Salasso och den luggslitne trappern Windy.
Tältet stod placerat ca tjugo meter från sjön Drevvikens strand så vi badade nog tjugo gånger om dagen oavsett väder. Vädret ja - det var ju alltid soligt och varmt på 1950 talet.
Vi cyklade, simmade och hade alltid kul. Tältet var en mycken central plats i vårt lyckliga pojkliv.
Arne du är alltid bäst! Du kan verkligen beskriva hur de flesta av oss hade det på den tiden. MVH Kjelle

#2
Arne
2014-07-16 16:16

Några år senare ställdes tältet upp på Flatens campingplats. Baktanken var att ragga brudar och åka till Flaten för att mysa lite. Det funkade dåligt, tältet hade blivit stulet och jag stod där med ny flickvän och lång näsa.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.