Bild
Nästa artikel
Den förlorade moppen

Den förlorade moppen

Arnes backspegel

För några år sedan berättade min sambo Yvonne att hon observerat vad som hon uppfattade vara en moped.

Platsen ligger bara 500 meter från vårt hem och det är konstigt att inte jag hade sett den. Av mopeden syntes bara en del av framgaffeln resten hade naturen börjat att sluka.  Följande dag stannade jag på platsen för att se fyndet med egna ögon. Det visade sig vara resterna av en Vicky MS50 från 1955.

Jag bärgade dom hårt angripna resterna ty det här var ju min favoritmoppe redan på 1950-talet. Det som klarat sig bäst var nog namnskylten som angav både en adress i Hägersten samt ett väldigt ovanligt efternamn. Genom Eniro fick jag tag i telefonnumret till personen som angavs på namnskylten, adressen var nu Tyresö. Jag ringer den troliga ägaren och min första fråga blir: Har du haft någon Vicky 55:a? Den förvånade äldre gentlemannen är tyst en stund medans tankarna far runt i skallen på honom. HAR DU HITTAT MIN MOPPE? I mannens tankar ser han den fina och trimmade moppe som han en höstkväll lämnade utanför sin bostad i Hägersten. Följande morgon var moppen stulen. Tyvärr så måste jag tala om för dig säger jag, moppen har nog inte mått så bra av att ligga i ett kärr närmare 50 bast. 

Den förlorade moppen
Den förlorade moppen

Kommentarer

#1
Andreas Uddling
2015-05-12 21:34

Jag är lite osäker på denna moppemodell, men saknas inte emblemet på tanken.......suck!

#2
Lars
2015-05-17 16:53

Emblemet på tanken sitter på en kåpa som skruvas loss?
Hur är framhjulet?
Jag har en vicky med fel framhjul.
Hälsningar Lars

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.