Bild
Nästa artikel
Draghjälp på Gärdet

Draghjälp på Gärdet

Arnes backspegel

Lerigt värre när Arne ska hjälpa till att lägga kabel. Vilken tur att det finns en Jeep ifall olyckan skulle vara framme …


Det är i mitten av 1980-talet. På Gärdet inte långt från Stockholms frihamn väntar två arbetslag på en kabeltrumma som jag skall leverera. Vi framkomsten observerar jag att marken är väldigt blöt varvid fastkörning lätt skulle kunna inträffa.

"Ingen fara, om du fastnar drar vi lätt loss dig med vår fyrhjulsdrivna Jeep" var orden som fick mig att göra mitt bästa för att kabeltrumman skulle komma på rätt plats. Föga förvånad blev jag då jag nästan omedelbart kör fast i leran. Den utlovade bogserbilen backades till och den optimistiske föraren började att dra.

Oj, nu satt två fordon fast i smeten. Ytterligare en dragbil tillkopplades och äntligen kom vi loss och tur var väl det för nu var det slut på extra dragbilar.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.