Bild
Nästa artikel
Halkvarning

Halkvarning

Arnes backspegel

Is under originaldäcken i Sollentuna.


Det är januari 1949 och på Rösjöns is i Sollentuna står tre grabbar färdiga att känna på halkan. Det är Affe Djärv, Rune
Sohlin och Yngve Edling. Affe och Yngve kör Svartqvarna men vad Rune
kör kan jag bara gissa, kanske Monark? Rune verkar ha halkat omkull på nästa bild. Jag gissar att alla tre halkade omkull vilket är ganska naturligt med dom icke greppvänliga originaldäcken.  
 
Ett år senare tävlar Affe på riktigt och då med en större hoj utrustad med greppande dubbar.
Halkvarning

Kommentarer

#1
Hackenbush
2016-01-25 09:27

Ser att de har registreringsskylt fram på dessa motorcyklar. När togs kravet på detta bort?

#2
Bozze Lundgren
2016-01-25 10:38

När de nya reg-plåtarna kom -72. Fick själv skäll av polisen en gång för att jag tagit bort främre plåten på min Triumph T 110.

#3
Hackenbush
2016-01-25 11:41

Det verkar vara på gång nu varje år att återinföra främre skylt på motorcyklar men ännu så länge så verkar det inte bli av.
Det blir svårt att få till en skylt fram på mc, den kan ju inte vara så stor för då utgör den en säkerhetsrisk vid påkörning av t.ex. fotgängare. Blir den liten så kanske inte fartkameror kan registrera den. Känns mer som ett skott i mörkret att försöka återinföra det.

#4
Retro
2016-01-25 22:28

Sätt in ett chip på den så kanske vi slipper några Kamikazemopedister i trafiken.
Regplåt med chip och läsare i kameran och gör ägaren ansvarig för fordonet = enkelt!!

#5
nada
2016-01-27 14:06

Det blir skitbra att införa ägaransvar för fordon. Då kan jag låna polarnas bilar och hojar och köra för fort överallt och slippa ev. böter!

För övrigt kan de införa hur mycket skylttvång fram på hoj de vill, jag kommer ändå aldrig montera nåt fult härke till skylt i fronten på min hoj.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.