Bild
Nästa artikel
Hasses lågmilare

Hasses lågmilare

Arnes backspegel

Orkesterledaren Hasse hittas tack vare de anonyma vännerna i Sundsvall. Arne väljer ett sjukhus som bakgrund för lågmilaren.

De nya vännerna jag träffade i Sundsvall på 1970-talet tipsade mig om en riktig lågmilare, en Cadillac från 1960 körd endast 3 500 mil. Ägaren var en dansbandsledare som bodde på Alnön en bit norr om Sundsvall. Vännerna var bussiga nog att skjutsa mig till Alnön så att jag fick träffa orkesterledaren som hette Hasse och därför naturligt hade döpt bandet till Hasses.

Cadillacen stod i ett varmgarage och utanför stod en annan intressant bil nämligen en Ford Mercury från 1958 som på bägge sidorna var märkt med stora bokstäver: HASSES.

Tyvärr så hade jag ingen kamera med mig men Hasse var bussig nog att träffa mig några veckor senare i Sundsvall. Jag hade nu tagit med min kamera och skulle ta några schyssta bilder. Vi begav oss till
Sundsvalls sjukhus som jag tyckte skulle vara en fin bakgrund.

Med facit i hand kan jag inte tycka att det var en fin bakgrund.
Hasses lågmilare
Hasses lågmilare
Hasses lågmilare
Hasses lågmilare

Kommentarer

#1
Håkan Andersson
2016-02-16 13:31

Enligt Bilregistret så verkar Cadillacen leva ännu, med bara två ägare och 5300 mil på mätaren. Kanske dags för Klassiker att göra lite djupdykande journalistik och söka upp vagnen för ett reportage?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.