Bild
Nästa artikel
Köpet som inte blev av

Köpet som inte blev av

Arnes backspegel

Makalöst fin brandbil med kärva växellägen. Som inte blev köpt.

Nu är det sent 70-tal, jag jobbar på Televerket. Intill förrådet i Bålsta finns en bilskrot belägen och döm om min förvåning där finns en Ford F3 delivery brandbil i ett makalöst fint skick.
Trots att bilen bara hade några tusen mil på mätaren så var motorn utbytt mot en nyrenoverad utbytesmotor, detta på grund av att originalmotorn frusit sönder. En sidventils V8. Priset som begärdes var bara 3 500 kronor.

Följande dag tar jag med mig brorsan och 3 500 pix för att provköra, betala och med brorsans hjälp köra hem fyndet. Nu uppstod problem. Jag kom inte riktigt överens med den osynkade lådan och blev tveksam, brorsan provade också men även han hade vissa svårigheter med växelspaken. Det blev inget köp, något som jag ångrat många gånger, med viss träning hade säkert växlarna fallit på plats och jag hade åter igen blivit ägare av en brandbil.
Köpet som inte blev av
Köpet som inte blev av

Kommentarer

#1
Bozze Lundgren
2015-03-09 11:11

Du kanske kan köpa den nu, den finns kvar i registret fast avställd sedan -84.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.