Bild
Nästa artikel
Okänd kändis

Okänd kändis

Arnes backspegel

Gasglada amatörer nekar geting styrning.

Jag tror att året är 1970. Det var på modet att montera Engelska Jap- motorer i tjeckiska Eso-ramar, den engelska motorn var "snällare" i gashandtaget och den tjeckiska ramen hade mycket bättre köregenskaper. Bilden är tagen på sjön Trehörningen i Huddinge och min gamla Eso har fått låna Japmotorn från min ishoj, motorplåtarna tillverkade en kille vid namn Sören Backlund även han en speedwayåkare.

Jag och brorsan Kjelle turades om att testa hojen som verkligen gick fint. Kjelle hade precis avslutat en träningsrunda då det plötsligt kommer fram en kille och frågar om han kan få testa några varv?  ”Nä du, det kostar för mycket” sa brorsan! Till saken kan tilläggas att varken brorsan eller jag tillhörde eliten, men det gjorde han som frågade. ”Kände du inte igen Lasse Jansson. Han kör ju för Getingarna” frågade jag brorsan. ”Spelar ingen roll det kostar i alla fall för mycket”.
 
Okänd kändis

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.