Bild
Nästa artikel
Okänt fordon

Okänt fordon

Arnes backspegel

Polisen tar fram den hårda regelboken för att stilla sin nyfikenhet när Arne med kompisar är på väg till Mantorp. Finns det verkligen Cheva -41:or?

Redan 1961 köpte Lasse Åhnström sin Chevrolet från 1941. Priset var överkomligt då bilen befann sig på en bilskrot. En helrenovering utfördes och efter en tid ställdes Chevan undan.

I slutet av 1970-talet var det dags för en ny omfattande renovering och 1979 var det dags för den första utmaningen, en resa till Mantorp där MHS hade ett tvådagarsjippo. Vi åkte i två bilar, jag först i min -52:a Ford Customline och Lasse strax efter i den blänkande nyrenoverade Chevan. Året innan, 1978 hade vi varit i USA och jag hade kommit över diverse lullull till min Ford. En kylarkråka i form av ett flygplan var det bästa fyndet. Spetsiga mordvapen hade sedan 1959 varit tabu i Sverige.

Nu tillbaka till resan mot Mantorp. I närheten av Nyköping blir vi varse om att en polisbil ligger i bakhasorna kilometer efter kilometer. Plötsligt hörs sirener och polisbilen kör upp jämsides, drar sitt vapen, en stinsspade med ordet POLIS.

"Det är förbjudet att ha spetsiga föremål på motorhuven" sade polismannen som även visade mig en bild i sin uppslagsbok, en bild som visade en front på just en Ford från 1952 med det förbjudna flygplanet. Nu hade vi pratat färdigt. Huvudanledningen att vi blev stoppade var inte mitt flygplan, nej poliserna hade aldrig sett en -41:a Cheva och en anledning att stoppa oss var att hitta en anledning.

"Vad är det för bil som står bakom? Är det en amerikanare?" undrade polismännen. Det är en Chevrolet från 1941 som jag har haft i 18 år svarar Lasse. ”Ha en fortsatt trevlig resa” svarar dom nöjda polismännen. Till polisernas försvar kan nämnas att 1979 var Lasse ganska ensam i Sverige att ha en
-41:a Cheva, annat är det i dag när Lasse har två fina -41:or.
 
Okänt fordon
Okänt fordon

Kommentarer

#1
Bengt
2016-06-23 00:46

De två bilderna på "okänt fordon" är Ford Crestline Victoria 1952 tror jag.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.