Bild
Nästa artikel
Reklampelaren

Reklampelaren

Arnes backspegel

En uttjänt bil blir till reklamskylt

Jag har ju tidigare berättat om den Norgeresa som jag och Dagge gjorde 1963. Syftet med resan var att testa den Ford Prefect -58 som jag tråkigt nog blivit ägare till.
 
Det tråkigaste var nog att inga brudar ville åka med mig i den löjliga bilen. Jag hittade denna bild tagen vid den aktuella resan någonstans mellan svenska gränsen och Oslo. Dagge tog bilden på mig. Förmodligen undrar jag om bilen är till salu. Det var ju dags att skaffa en riktig brudmagnet.

Kommentarer

#1
Andreas Uddling
2016-09-12 10:48

Om jag ser rätt så står det väl "RENAULT" ovanpå motorhuven... Säkert bara ett sätt att få goodwill för en iskall jänkare som någon måste bli av med ;-)

#2
Tore Thallaug
2016-09-12 14:54

Du står framför en klassik Russebil... När man tog studenten "firade russetiden" åkte man runt i en rödmålad gammal bil och festade och förde väsen. Reklamplats såldes till lokala näringsidkare som fick budskapet målat i vitt. Var man handelsstudent hade man blå bilar. Samma färger som på studentmössorna. På 60-talet var det 20-30 tals bilar som gällde, numer är det stora bussar med dunka dunka högtalare.

#3
Anders
2016-09-12 21:51

Huum, påfallande lik 1927 Chrysler Model 50 Sedan. Första bil i släkten jag vet var en 1927 Chrysler Model 50 Doctor's Coupe (dvs med svärmorslucka därbak) (köptes ny och såldes senare på kaj i NY). Var en lågprisbil i USA på den tiden som ny, men tillräckligt snabb för första hastighetsboten... har för mig att den skall finnas sparad någonstans.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.