Bild
Nästa artikel
Assymetrisk australiensare

Assymetrisk australiensare

Kombi

Södra halvklotet bjuder på en del spännande modeller som man tydligen ansåg att vi inte behövde här uppe, som Valiant kombis till exempel.

När Chryslers populära "A-body" för Dart och Valiant kom 1967 ströks stationsvagnen ur sortimentet, på de amerikanska modellerna. Däremot kom A-bodyn i Australien att göras både som kombi och hardtop coupé ett bra tag framöver. Man brukar inte räkna årsmodeller på dessa utan serier, som kunde avlösa eller överlappa varann med kanske halvtannat års perioder. I Augusti 1970 var det dags för VG-serien av Valiant som syns ovan. Men något stämmer inte riktigt... Baklysena, troligen är det här en nästan färdig prototyp eller förseriebil där man laborerat med vad som skulle se bäst ut. Till slut valde man att köra på det vänstra bakljuset.

Kommentarer

#1
Mårten
2015-11-15 22:07

Dom borde ha sålts här med fast med ratten på rätt sida!!!

#2
johan olsson
2015-11-17 13:27

inte bara baklysena som ser märkliga ut.... kromlist på bakskärmen påminner om min 72a dart 4d som efter en mindre olycka fick dörrar med lister medan resten av bilen var rensad på lister... synd att hgw:n inte kom till europa, tror den hade sålt bra... då b-body (satellite) var lite för stor och dyr för svenska garage och parkeringar.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.