Bild
Nästa artikel
Auktion efter Skrot-Kalle i november

Auktion efter Skrot-Kalle i november

under klubban

Nu auktioneras ett stort parti reservdelar till bilar och lastbilar samt fordon och verktyg ut av Bernt Nilsson Auktioner. Här finns både nytt och begagnat till främst europeiska folkbilar.

Karl ”Skrotkalle” Adolfsson i Charlottenberg var en legend. Han gick bort 85 år gammal i november 2019 och nu säljs hans dödsbo ut. Det är mest reservdelar från hans skrotverksamhet men även mycket annat.

Auktionen hålls i två omgångar den 10-11 november och omfattar totalt närmare 300 utrop med gemensam visning den 9 november. Reservdelarna säljs i partier med olika tema, bakluckor till Opel, dörrar till Volvo, huvar till Taunus…

I många fall är det helt upp till köparen att med hjälp av bilderna lista ut vad det är som bjuds ut. Utropspriserna är låga men på dessa tillkommer 12 procents slagavgift och 25 procents moms, något som kan vara bra att ha i bakhuvudet när det hettar till.


Här finns också chansen att köpa en kvarts Ford Fiesta i NOS-skick!

Se SVT-klippet om Skrot-Kalle Adolfsson här www.svt.se/nyheter/lokalt/varmland/skrot-kalle-har-gatt-ur-tiden

Taggar: Reportage

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.