Bild
Nästa artikel
Backstage på Ringen

Backstage på Ringen

Reportage

Trots nedlagt långlopp lockar Oldtimer Grand Prix stor publik och fantastiska bilar. Lös depåbiljett och du får se allt – eller så kollar du in Olle Nilssons bildspel!

Bilar som rör på sig är alltid roligare än bilar som står stilla. Det enorma arrangemanget Oldtimer Grand Prix på Nürburgring som i år ordnades 47:e gången har bytt karaktär de senaste åren. Långloppet på fyra timmar som tidigare var höjdpunkten på helgen körs inte längre alls, intresset från förarna är inte tillräckligt stort.

Men 53 000 åskådare fick ändå sitt lystmäte under tre dagar av träningar, tävlingar och uppvisningslopp – från morgon till kväll. Den som löst depåbiljett erbjuds en fantastisk backstage-känsla och kan följa teamen före, under och efter tävlingarna.

Flera stora bilfabrikanter fanns på plats. Volvo ställde ut bröderna Sinhgs rally-PV och Skoda bjöd på en stor utställning med både standard- och tävlingsbilar. När såg du en Skoda Favorit i banutförande senast?

En annan sak som är värd att nämna är de stora klubbparkeringarna inne på GP-slingan som hade fått ett stort område att husera på, här samlade de tyska klubbarna för Alfa Romeo, Ferrari och Porsche uppemot 700 bilar. Utanför GP-slingan fanns de mindre märkesklubbarnas parkering.

Många svenska kommer hit, både för att köra och titta. En Oldtimer GP-debutant var Uno Johansson från Båstad och hans orangefärgade NSU TT 1968. Uno hävdade sig väl i hård konkurrens och slutade på 25:e plats. Bäste svensk blev Anders Ek med en tjugondeplats.

Resultat och annan info finns på https://www.avd-ogp.de/en/
 
Taggar: Reportage

Kommentarer

#1
Oscar G
2019-08-25 20:53

Härliga och bitvis riktigt grymma bilder. Tack!

#2
Andreas Uddling
2019-08-25 23:00

.....jag vet inte jag. Ska man verkligen utsätta fina gamla bilar för detta? Inte för att jag bryr mig särskilt mycket om Porsche 356, men vad kostar det att återställa en kraschad.....? Min Renault 4cv går bra i 65-70km/h å så kommer jag oftast både dit och hem när jag är ute o kör.

#3
Lennart Bergsten
2019-08-26 14:34

Tyvärr lider många bilder i depån av "vidvinkelsjukan" dvs för kort brännvidd med medföljande kraftig deformation. Man tar ju inte porträttbilder med kameran 3 dm framför näsan. Sen ser ju en del banbilder ut att ha parkerade bilar, hjulen ska snurra. Men resten är bra.

#4
Oscar G
2019-09-01 14:30

Men Andreas då... Åk ner till Knutstorp till Svenskt Sportvagnsmeeting nästa sommar. Har du upplevt en dag eller en helg där lovar jag att du ändrar åsikt! Men åk gärna dit i din 4CV; du blir garanterat invinkad till finbilsparkeringen. För så är det: härlig rundvandring i stilla tempo bland alla vackra, parkerade klenoder på ena sidan, helt underbar och ganska respektlös action på andra sidan. History in motion!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.