Bild
Nästa artikel
Bakvänd Corvair på auktion

Bakvänd Corvair på auktion

För lite att göra?

Den ser ut som en "vanlig" Chevrolet Corvair Monza Spyder men inget finns där man tror att det ska vara. Nu ska bygget säljas på auktion – vill du vara ensam om en svansmotorbil med V8:an fram?

Bakvänd Corvair på auktion

Allt fler har med åren börjat uppskatta Chevrolet Corvair för vad den är och utmanar den eviga stämpeln som "Unsafe at any Speed" (som egentligen handlade om alla amerikanska bilar). Tvärtom beskrivs Corvair med sin luftkylda boxersexa allt oftare som riktigt rolig att köra!

Genom åren har dock en del anhängare av "riktiga" jänkebilar försökt att efter eget huvud "ställa saker till rätta" genom att förse en Corvair med frontmotor.

Bakvänd Corvair på auktion

På annonssidan Bring-a-trailer finns just nu en Chevrolet Corvair Monza Spyder som fått en V8 i bagageutrymmet och plats för väskor i under motorluckan.
 

Bakvänd Corvair på auktion

Konverteringen ser mycket välgjord ut, förutom att byggherren sänkt ner en 283 kubiktums motor från en Chevrolet pickup har han förstärkt chassit för tillräcklig styvhet, byggt ny fram- och bakvagn (japp stel axel).

 

Bakvänd Corvair på auktion

En kylare var givetvis av nöden och den sitter monterad framför motorn. Ett mycket passande galler har monterats i fronten. 

Den som köper bilen kommer alltid att ha övertaget på träffen när förståsigpåare kommer fram och pratar om svansmotor och pendelaxlar. Ändå är den kvardröjande frågan – varför?

I skrivande stund ligger budet på 4 200 dollar vilket måste vara en bråkdel av byggkostnaden.

Bakvänd Corvair på auktion

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.