Bild
Nästa artikel
Bilar sökes till teveserie om Palmemordet

Bilar sökes till teveserie om Palmemordet

Reportage

Till en teve-serie om den så kallade Skandiamannen söker produktionen ett 20-tal bilar som ska synas i scener som utspelar sig på 1980-talet.

Boken "Den osannolika mördaren – Skandiamannen och mordet på Olof Palme" som handlar om mannen som av åklagare pekats ut som statsminister Olof Palmes mördare ska bli streamad miniserie. I vinter kommer ett antal scener att spelas in i Stockholm där ett 20-tal statistbilar behövs vid scener som ska utspela sig på 1980-talet. 

– Det ska vara bilar från ca 1978 fram till 1986 och de kan normalt inte vara röda eller vita av inspelningstekniska skäl, säger Thomas Näsström på Filmbilar.se.

För att återskapa händelserna historiskt korrekt kommer bland annat ett stort antal tidstypiska utryckningsfordon att användas. Man söker fortfarande specifikt en mörk Volkswagen T3 och en vit Mercedes W123/W124-kaross till och med årsmodell 1986.

Den största sammandragningen av bilar kommer­ att ske i januari då mordnatten den 28 februari 1986 ska återskapas. Den som ställer upp med sin bil får betalt. Är du intresserad kan du skicka ett e-mail till info@filmbilar.se.

Taggar: Reportage

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.