Bild
Nästa artikel
Början på slutet

Början på slutet

Finalister

För tjugo år sedan lanserades fyra ”Final Editions” av den klassiska Minin. Då var det hög tid att slå till om man ville köpa en Mini ny!

Bakom kulisserna väntade redan den nya Minin på att få komma ut på scenen. Men en sista gång skulle specialversioner av den klassiska Minin lanseras. Premiären var i april år 2000. Under motorhuven fanns samma 1,3 liter stora bränsleinsprutade fyra på 63 hästkrafter, men till både utseendet och i kupén skiljde sig de fyra ”Final Editions” åt. 

Början på slutet

Mini Classic Seven, Mini Classic Cooper, Mini Classic Cooper Sport och Mini Classic Knightsbridge var namnen på specialversionerna. 
 

Början på slutet

Knightsbridge var lackerad i kulören Sienna Gold och saknade huvemblemet. Klädseln var i läder och instrumentpanelen i valnötsträ. Cooper Sport hade extraljus och breda skärmbreddare som rymde 13” stora hjul. Knightsbridge var lackerad i kulören Sienna Gold och saknade huvemblemet. Klädseln var i läder och instrumentpanelen i valnötsträ. 
Den fjärde oktober år 2000 var sagan slut. Efter 41 år tillverkades den sista klassiska Minin. 

Taggar: Reportage, Mini

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.