Bild
Nästa artikel
Bremenmässan går online

Bremenmässan går online

Reportage

Det blir ingen klassiker-mässa i Bremen i år, istället går evenemanget online som en fem timmar lång livestream nu på lördag.

Så sent som i november 2020 hoppades arrangören av Bremen Classic Motor Show att utställningen den 5-7 februari skulle gå att hålla. Men corona satte stopp.
– Vi har som motto att det är med vår mässa som säsongen börjar så därför beslutade vi oss för att hålla ett online-evenemang, men man ska inte se det som en mässa. Vi kommer att visa upp en bred blandning av bilar och motorcyklar, säger Frank Ruge. Det är allt från 1930-tals Maybach till Mercedes 190 Evo2. Det är både filmade klipp och live blandat. Vi kommer också ha en online-marknad på vår hemsida för både fordon och delar.
 

Bremenmässan går online

Att se på Bremenmässans livestream är gratis och frågan är hur man klarar av att inte få några intäkter från besökare och utställare.
– Vi är i den lyckliga situationen att en del utställare sponsrar oss, vi har övertygat dem om att det är en bra idé att fortsätta att hålla sig nära klassiker-scenen, säger Frank Ruge. Men ett annat viktigt skäl till att vi klarar oss är att vi är ett kommunalt ägt företag. Just nu används våra lokaler både för tester och vaccinationer.
 

Bremenmässan går online

Retroclassics i Stuttgart, Retro­mobile i Paris och Interclassics i Maastricht har beslutet att skjuta upp sina mässor till i sommar. I skrivande stund så ska Techno Classica i Essen hållas som vanligt i april. Men Bilsport Performance & Motor Show som normalt hålls i Jönköping under påsken har redan nu tagit beslutet att även det här året hålla mässan som en ”digital upplevelse” precis som mässan i Bremen.
Bremenmässans fem timmar långa livestream kommer att hållas lördagen den 6/2 kl. 15-20 och finns på  www.classicmotorshow.de
 

Taggar: Reportage

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.