Bild
Nästa artikel
Cariocamysteriet i Arvika
Cariocamysteriet i Arvika

Cariocamysteriet i Arvika

efterlysning

En läsare uppmärksammade ett ovanligt fordon på ett vykort.

Ett vykort från Arvika, någon gång på femtiotlet vad det verkar. I bild kommer en Volvo PV36 "Carioca" men inte en vanlig sådan utan en pickup. 
Volvo PV36 var en ovanlig bil . Man byggde en serie om 500 stycken av den moderna strömlinjeformade bilen. Den kom 1935 men det var även en dyr bil så de sista vagnarna såldes inte förrän 1938.  Ett enda chassi levererades löst, som försågs med cabrioletkaross från Nordbergs.

Någon pickup gjordes inte då, men tydligen har någon senare kommit på denna lösning.  Är det ett hemsmide eller ett verk av en riktig verkstad?  I så fall vilken? Är det någon därute som har mer information om denna ovanliga Carioca pickup i Arvika?

Bilden är i och för sig inte heller tagen på Kyrkogatan, utan på ett avsnitt av Västra kyrkogatan som inte längre finns. Där Cariocan rullar fram är idag en Ica parkering.

Kommentarer

#1
Lasse
2018-08-03 20:36

Snälla, kan inte någon säga att han vet att bilen står på en gammal loge i Jössebol och sen erbjuda sig att fotografera den...

#2
Kjell
2019-08-05 15:00

I Skåne fanns åtminstone ett drygt 20-tal Carioca.
Minst två av dessa bilar byggdes så småningom om till pickup.
En ägdes av Skånska Cement i Limhamn och en annan bl.a. av Lindahls Mekaniska Verkstad i Landskrona (kända för sin legotillverkning av t.ex. Nilsjohans Röda Clara).
En av de skånska Carioca personbilarna exporterades för övrigt också till Marocko. Annars är kanske den mest kända exportvagnen den som skickades till Iran.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.