Bild
Nästa artikel
De Soto 1942

De Soto 1942

svar på nöten

Baklampan sitter på en De Soto från 1942, ØyvindÅ tog den direkt.

De Sotos 42:or, är ovanliga och en smula egendomliga  1942:orna hade ju just börjat tillverkats när kriget drabbade USA. Och De Soto hade just lanserat sin nya årsmodell med sina gömda"Airfoil headlights". Detta år fick dom en helt ny design med framlamporna gömda bakom luckor, såsom den berömda Cord hade haft ett par år innan.  På den här tiden nådde trenden art deco sin absoluta höjdpunkt, och 1940-41 varit vågade så tog man ut svängarna rejält för 1942.  Om man över huvud taget får chansen att titta närmare på någon av de sällsynta amerikanska 42:orna så kan man studera detaljer och ornament länge och väl.
När produktionen återupptogs slutet av 1945 så hade man haft några år på sig att sansa sig, efterkrigsbilarna blev mer återhållsamma och hos De Soto strök man idén med dolda lyktor . 24771 De Sotos hann byggas med sina gömda lampor innan produktionen stannade den 9:e februari 1942. Det här är en De Soto Fifth Avenue coupe som innebar lite mer påkostad utrustning goch inredning, denna har även inredning i "highland plaid" alltså skotskrutig textil och en annan ny gimmick för 1942 , cigarettdispenser i rattnavet!

Den här bilen kom till Sverige vintern 2010 och är en av totalt fyra kända 1942 De Soto i Sverige

Taggar: Reportage, De Soto

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.