Bild
Nästa artikel
Delar av Citroëns arv under klubban!

Delar av Citroëns arv under klubban!

Reportage

Citroën har låtit ett 60-tal bilar ur sin Conservatoire collection gå under klubban inför en planerad flytt från Aulnay-sous-Bois Conservatorie till L'Aventure Peugeot Citroen DS i Sochaux. Vid auktionen den 10 december såldes bland annat en Mehari för hela 28 000 euro!

Citroën har storstädat sina gömmor inför flytten av herritageavdelningen som fram till nu haft sin hemvist i den gamla fabriken i Aulnay-sous-Bois men som framöver ska huseras hos L'Aventure Peugeot Citroen DS i Sochaux.

Vid auktionen den 10 december såldes i huvudsak dubletter men listan på sammanlagt 65 fordon omfattade också flera konceptbilar och en del automobilia. Bland annat såldes en trio med Mehari – där toppexemplaret klubbades för 28 000 euro.

På auktionen fanns också två GS. En 1977 Phase 2 såldes för 14 440 euro medan en tidig Phase 1 gick för 11 200 euro. Dyrast under dagen blev den ej färdigkonstruerade konceptbilen Tubik från 2010 som gick för 36 960 euro medan en icke körbar replika av Sebastien Loebs 2014 WTCC C-Elysee landade på 25 312 euro.

Bland automobilian fanns stora mängder pressbilder och affischer men det som kittlade mest var sakerna från Citroëns gamla fabriker. Hetast var två transportvagnar från fabrikerna i Javel och Asniersfabrikerna som båda gick för över 2 000 euro styck. 
 
Taggar: Reportage

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.