Bild
Nästa artikel
Den gyllene Corvairen

Den gyllene Corvairen

Konstigt

Lite guldkant på tillvaron med en Chevrolet Corvair

Cheston L Eshelman var en innovatör och mångsysslare av stor kaliber.  Hans firma byggde trädgådsmaskiner, minitraktorer, gräsklippare, golfbilar, skooters med mera. Och flygplan, samt en slags märklig leksaksbil för vuxna, Sportabout. 

  1965 tog han steget upp och lanserade en "egen" bil, Eshelman Golden Eagle som enligt reklamen var "Designed especially for the owner who can pay a little more to be distinguished above the ordinary"

Men egentligen var det inget annat än en helt oridinär Chevrolet Corvair, med eftermarknadslysen bak, stripes och en stor guldpläterad blaffa föreställande en  örn i fronten... 

Det var troligen inte många spekulanter på denna skapelse och om någon köprusch mot förmodan skulle infunnit sig, löstes det problemet av sig självt.  General Motors fick nys om tilltaget och tog Cheston i örat och han lovade sluta omedelbart med att sälja dereas bilar under sitt namn. 

Dock fortsatte han erbjuda Golden Eagle som eftermarknadstillbehör ett tag till, för den som prompt ville pimpa sin Corvair. 

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.