Bild
Nästa artikel
Den rosa Espadan

Den rosa Espadan

auktionsnytt

Grattis! Här är din nya bil! Men det finns ett enda förbehåll: Du får ingen annan bil hava jämte denna!

När Lorie Stern från Long Island fick en ny Lamborghini Espada av sin make i julklapp 1974 fanns ett förbehåll – hon var tvungen att använda den som vardagsbil. Inga problem – hon lämnade sin Fiat i inbyte och körde sedan Espadan som enda bil.

Den användes verkligen – till allt. Till affären, skolan, långresor... Vägmätaren slutade fungera vid 16 000 mil men det är många år sedan nu.

Från början var bilen mörkgrön men 1979 bestämde sig Mrs Stern för att låta lackera om den i rosa. Senare syddes inredningen om i vitt läder med rosa mattor. Mrs Stern körde Espadan i 43 år men i januari blev den till salu via auktionssidan bringatrailer.com.

Proveniens värderas allt högre och tänk att på bilutställningen få berätta historien om den excentriska kvinnan som inte bara älskade sportbilar utan även var en ivrig akrobatflygare.

Men hur skulle allt det rosa påverka priset? Länge såg Espadan ut att bli billig men de sista timmarna före auktionsslut blev rafflande. När klubban till sist föll löd slutpriset 82 500 dollar, ca 700 000 kr. 

Kolla in fler bilder här!


 
Den rosa Espadan
Den rosa Espadan

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.