Bild
Nästa artikel

Det är jag som är Allegro-mannen!

TRÄFFPUNKT 70

I annonseringen inför Träffpunkt 70 i Borås använde vi bland annat en bild på en stilig kille bredvid en orange Austin Allegro. Bilden hade vi hämtat från en broschyr från 1974 och inte kunde vi ana...

...att vi på träffen skulle få möta Allegro-mannen på riktigt!

- Jodå, det är jag som står bredvid Allegron på bilden, säger Tommy Carlsson som i dag bor i Jönköping.

Tommy var försäljningschef på Motorami i Göteborg 1974 när bilden togs. Motorami sålde Leyland på 1970-talet.

Tommys hjärta klappar fortfarande lite extra för brittiska bilar, tillsammans med dottern Marika köpte han nyligen en Mini 1000 -77 i originalskick.

- Jag åkte en del rally med hundkojor på 1960-talet, hade ett par Cooper S, minns Tommy.

Det var dottern Marika som upptäckte bilden på Klassikers hemsida. Hon arbetar på Verktygsboden som var med och arrangerade Träffpunkt 70.

Men detta visste vi inget om när vi valde bilden ur Allegro-broschyren. Återigen är det bevisat att världen är ganska liten...

Kommentarer

#1
Micke Lundgren
2009-11-04 09:18

Med ett fåningt flin & glatt dreglande brukar jag läsa varje nummer av Klassiker! Och i nummer 8 fångades jag av reportaget på sidan 56-57 där en Gustaf Sjöholm håller på att ställa i ordning en s.k. "höfläkt", som Porsche lite vanvördigt benämndes på 80-talet... Nåväl, beundransvärt jobbat! Såg att han i texten sökte en Blaupunkt av "rätt stuk". Inte omöjligt att undertecknad har något som kan passa:
Blaupunkt Denver. Vad var nu det? Alla som var med på den tiden minns säkert Blaupunkt Berlin, dåtidens flaggskepp med styrenheten monterad på en s.k. svanhals. I radiouttaget satt bandspelardelen med möjlighet även till inspelning. (RIBBA!) Under sätet(?)lades ofta den stora svarta förstärkar & mottagarboxen, med alla anslutningar. Nåväl, Denver är i princip en Berlin, men utan bandspelare. Alltså enbart svanhals med styrenhet för radiokanaler, bas, diskant o.s.v. Fortfarande en dold box för anslutningarna. Bilens radiouttag förblir m.a.o. tomt, och en snitsig svart täcklucka placeras där. Eventuellt om herr Sjöholm har tur, kan han kanske finna ett renodlat kassett-däck, viket fanns med standardmått. (Men bevare mig väl för att han ska sätta in en CD-spelare !!) Som sagt var, jag har i alla fall en Blaupunkt Denver, liggandes i kartong. Har aldrig varit monterad, i stort sett endast upptagen ur förpackningen för att skänka en stunds "mental nostalgi" då & då!
Finns intresse, så får han gärna höra av sig!
Med vänlig hälsning, Micke Lundgren, Västerås.
Tel. 021/181346 eller 070/5181346.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.