Bild
Nästa artikel
En annan sorts Corona-kris

En annan sorts Corona-kris

Räddad i sista stund

Bertil Lindahl missade att ta hand om den hotade Toyotan med bara några dagar. Men han gav inte upp för det...

 

Det var uppenbart att den ljusblå Toyotan levde farligt där den stod tillsammans med en olycksbroder utanför en verkstad i trakten av Tomelilla. Klassiker uppmärksammade det sorgliga paret i ett resereportage i nummer 5/2015 men Bertil Lindahl som driver Minnenas Museum i Höör kände redan till den. Corona RT40 är en favoritmodell och bilen borde givetvis tas om hand.

Dock hann Bertil inte riktigt med i svängarna, när han åkte till verkstan för göra slag i saken fick han beskedet att bilen gått till skrot bara några dagar tidigare.

– Jag tog reda på vilken skrot den körts till och åkte dit, berättar Bertil.Jodå, Coronan fanns där. Det var bara att den stod under sex andra bilar. Taket var intryckt och den en gång så distinkta karossen var hårt sargad av skrotens traktor.Här skulle de flesta ha givit upp – men inte Bertil Lindahl.
Han lyckades övertyga bilskrotaren om att lyfta undan de sex bilvraken och frigöra Coronan och dessutom överlåta den till Minnenas Museum. Nu står den blå på museet där den tillsammans med ett exemplar som haft mer tur och kan beskådas av alla besökare. För Bertil Lindahl är den dessutom en påminnelse om att aldrig skjuta upp något till morgondagen.

I Klassiker 4/2020 berättar vi om Minnenas Museum – ett besök rekommenderas!

www.minnenasmuseum.se

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.