Bild
Nästa artikel
En gång i Cricklewood

En gång i Cricklewood

I begynnelsen

I en spartansk lokal skapas en legend.

Året är 1921 och lokalen är väldig speciell och olik mekaniska maskinhallar från denna tid. En enkel lätt konstruktion vars stomme består av stålprofiler och rör som kan fogas samman i olika kombinationer. På denna kan man sedan klä panel, glas eller annat material i prefabricerade element.

Detta sätt att bygga funktionella lokaler på såg dagens ljus med Crystal Palace i London redan 1851. Systemet hade utvecklats och patenterats av sir Joseph Paxton. Även om den enorma hallen Crystal Palace var 560 meter lång och 140 meter bred, så tog den bara åtta månader att sätta upp i Hyde park utan att använda ställningar eller kranar. Hela konstruktionen var lätt, stark och genialiskt självbärande.

Så i denna nya fräscha hall 1921 byggd enligt konstruktör Paxtons system, i Cricklewood utanför London kan vi se de allra första Bentley-bilarna bli till.  

Taggar: Reportage, Hem, Bentley

Kommentarer

#1
Oscar G
2014-03-18 09:04

Fantastiska Crystal Palace upphör aldrig att fascinera.
Det gör inte Bentley heller...
Tänk att få göra en tidsresa och uppleva båda när det begav sig!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.