Bild
Nästa artikel
Erik Carlsson har gått ur tiden

Erik Carlsson har gått ur tiden

Rally

Han har kallats vår första, och största motorsportstjärna.

Rallykarriären började 1952, och 1955 vann han Rikspokalen och sedan avlöste segrarna varandra. Han vann brittiska RAC-rallyt 1960-1962 tre gånger och tog två raka segrar i Monte Carlo-rallyt 1962 och 1963, men smeknamnet ”på taket” som han för evigt förknippades med kom till under en SM-deltävling, Sörmlandsrundan 1956, där han rullade sin tävlingsbil, men kunde ändå åka vidare.

Under i stort sett hela sin karriär tävlade Erik för Saab, och även efter att rallyhjälmen lades på hyllan 1970 kom han fortsätta att vara intimt förknippad med Saab, ett livslångt samarbete som ambassadör och PR-profil för märket.

Erik Carlsson avled efter en kort tids sjukdom, han blev 86 år.
Taggar: Reportage

Kommentarer

#1
Andreas Uddling
2015-05-27 22:27

Tråkigt om än oundvikligt. Den sortens ambassadör han var är mycket sällsynt. Han gav ju både SAAB, Sverige, bilsport och sig själv ett välgrundat rykte över stora delar av världen. Respekt!

#2
Sven
2015-05-28 09:52

Erik: tankarna går till dig och Pat denna morgon.

Din pokal, dina brev och din bok har länge, länge varit mig till stor glädje. Nu känns de helt ovärderliga, där de står på min hylla tillsammans med träratten från min egen första Saab och några utvalda Saab-modeller.

Du lämnar ett stort tomrum efter dig!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.