Bild
Nästa artikel
Esso i miniatyr

Esso i miniatyr

småskaligt

Den här macken kom troligen aldrig att plåtas av Essos egna utsända.

Den här lilla charmiga ministan var belägen i Trädgårdsföreningen i Göteborg, och kallades för barnens trafikskola. Bilden är från 1950-talet och denna avdelning av trädgården är borta sedan länge. Här fick barnen lära sig cykla och köra bil i vänstertrafik, och att man skulle tanka på Esso, såklart.  Kanske någon läsare därute har minnen från denna barnens trafikskola?
Taggar: Reportage

Kommentarer

#1
Tore
2014-04-07 20:45

Oaao, minns det som det var igår. Som barn var jag där tidigt 60-tal, när min mamma repiterade på Stora Teatern mitt emot. Har för mig att det fanns en liten järnväg också, man fick stanna till och vänta med sitt fordon när tåget kom. Hade också för mig att "tappen" låg inne i skogen men den kanske flyttades, eller så fanns det två. Tankade gjorde vi i alla fall och när "parktanten" öppnade stadshusen fanns det frukt och kex i hyllor där som vi barn tankades med. Det var på sitt sätt en idyll och idag hade ministaden säkerligen vandaliserats på två röda. Det var som bekant bättre förr...

#2
Anders Pettersson
2014-04-08 15:00

Det fanns en liknande trafikskola i Helsingborg men på den fanns det en BP-mack. Trampbilarna var små SAAB:ar och jag körde en med stor BP-dekal på huven. Det var stort för mig eftersom jag var SAAB-fan redan i sexårsåldern eftersom farsan jobbade på SAAB-ANA.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.