Bild
Nästa artikel
Esso:  Skymningsbild över Järngatan

Esso: Skymningsbild över Järngatan

Mackar att minnas

Pumpar i motljus, vilket vykortsmotiv!

En nästan magisk stämning infinner sig medan solens sista strålar sveper över den tomma bensinstationen. Ingen aktivitet synes, inte vid tanka självpumparna eller vid betjäningspumparna, det är efter stängningsdags, och kanske rent av en söndag.
Bakom knuten, vid serviceavdelningen häckar dock några parkerade bilar, en Opel Kadett och en Äldre Volkswagen samt en Ford Falcon, men inga människor syns till. Inte ens i SMV-husvagnen syns något tecken på liv.
Fotot är märkt Järngatan , och då fordonen på bilen har E-registrering kan vi då misstänka att det här är Järngatan i stadsdelen Ingelsta i Norrköping som är platsen för denna vackra solnedgång.

Bild från Arne Schelins arkiv

Bilderna togs av Essos utsända på 1950-, 1960- och 1970-talet och var avsedda för internt bruk. Syftet var att dokumentera, att visa upp goda och dåliga exempel. Fotografierna lämnar tekniskt sett ofta en hel del övrigt att önska men tittvärdet är på topp. Arne Schelin räddade samlingen från soptippen i sista stund.
Taggar: Reportage

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.