Bild
Nästa artikel

Femtioårsfirande på FFFF!

Fest för franska fordon

Söndagen den 9 maj hissas trikoloren på Taxinge Slott mellan Södertälje och Mariefred. Fest för franska fordon är en tillställning för alla frankofiler, oavsett om de åker bil, motorcykel, moped eller något annat på hjul. Klassiker kommer att vara på plats med vår Peugeot 404, en modell som firar 50 år just i maj! Kom och träffa oss och Clouseau!

Peugeot 404 presenterades första gången för pressen i maj 1960 och kom att bli en av märkets mest populära och långlivade modeller.

50 år senare firas Peugeot 404 på FFFF, Fest för franska fordon i Taxinge.

Klassiker kommer givetvis att vara på plats med redaktionens Peugeot 404 Berline 1963 som givits smeknamnet Clouseau.

Vår mörkblå skönhet har precis kommit tillbaka från en välgörande vistelse hos vår mekexpert Julle i Ã-stersund och på FFFF kan du själv se vilka förbättringar han utfört på bilen.


Fest för franska fordon 9 maj 2010
Tid? 10-16
Plats? Taxinge Slott
Picknick? Ja, det finns det goda möjligheter till!
Kakor och tårtor? Det också, det berömda slottscaféet har dukat upp den stor tårt- och kakbuffén.
Familjevänligt? Absolut, förutom fransk bilglädje inbjuder omgivningarna till lekar och promenader.
Föranmälan? Nej, det är bara att komma.
Mer info? Finns bland annat på www.peugeotklubben.se
Åldersgräns på fordonen? Nej, alla franska fordon är välkomna, även om bara drivlinan är av fransk tillverkning. Så du kan till och med komma i en Volvo 760!

Kommentarer

#1
Sven
2010-05-03 01:10

Flugiga fransoser..? Eller..?
För i Povel Ramels värld stod ju (som bekant) FFFF för "Föreningen för flugighetens främjande". Min skolfranska räcker inte på långa vägar, men det vore intressant att få höra vad den föreningen skulle kunna heta på detta språk...

#1
Pelle
2010-05-03 08:13

Min kusin hade en Peugeot 404 för ca trettiofem år sedan och jag tyckte alltid att det var en ganska tragisk bil jämfört med fassans Volvo.Såg bräcklig ut på något sätt.

#1
Sven
2010-05-03 13:53

...och jag körde Amazon Kombi i jobbet vid samma tid, Pelle, men avskydde den för dess klumpiga drögighet. Varje tur var en straffkommendering i min värld.
Då och då fick jag ratta en 404 kombi istället, och jag tyckte som du: Den såg smäckig och bräcklig ut. Men den visade sig vara rackan så mycket mer sofistikerad att köra, trots rattväxel och stel bakaxel med bladfjädrar.
Vive monseiur Clouseau!

#1
André
2010-05-03 20:23

Sven, ditt första inlägg:

L'academie pour stimulation des farces et des attrapes

Men den franska humorn tenderar mer åt det sarkastiska...

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.