Bild
Nästa artikel
Figaro - Retro från Nissan

Figaro - Retro från Nissan

Bilvärlden 30 år sedan

Med nittiotalet kom en ny trend i bilvärlden - Retrotrenden. 

Nissan Figaro var en fläkt av femtiotalet. Man kan se influenser från Fiat 500, Gutbrod Superior, Vespa 400 bland annat. Som vanligt på dessa bilar då, hade Figaro även ett cabriocoachtak. Det här var en av de allra första bilarna med fokus på retro som kom i produktion.

På insidan gick den helt krämig vit kulör, vita mätartavlor och mycket blanka detaljer.  Alla Figaros var högerstyrda.

Figaro - Retro från Nissan

Under skalet var den inte ett dugg märkvärdig. Figaro var baserad på Nissan Micra och under huven satt Micrans enlitersmotor på 75 hästkrafter med turbo.

I Japan har man flera olika försäljningsnät för sina bilar. Samma bil kan heta helt olika beroende på vilken kedja som säljer dom. Figaro och dess gelikar Pao och S-Cargo såldes genom något dom kallar Nissan Cherry store. Den gjordes enbart högerstyrd och exporten var då ganska ringa. En del kom att säljas Storbritannien och Australien.

Nissan Figaro gjordes bara i en enda årsmodell - 1991. Från början hade man tänkt en begränsad upplaga på 8000 bilar, men den blev såpass populär att man fick tillverka 12000 till!  Totalt gjordes 20073 stycken av den söta retromodellen.

I dagsläget har hela 23 stycken Figaro hittat till Sverige.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.