Bild
Nästa artikel
Flott Ford från Norge – vem vet mer?

Flott Ford från Norge – vem vet mer?

Mysterium

En brunnen Ford V8 1937 har fått en ny kaross i Norge. Sedan vet vi inte så mycket mer. Gör du?

Hur omåttligt tuff kan inte en Ford från 1937 bli med en egen fason på karossen? Vi hittade den här bilden långt in i vindlingarna på sajten www.coachbuild.com.

Har du tio timmar över en dag, plöj! Hur mycket roliga specialkarosser som helst.

Bland Rolls-Royce för maharadjor och Ferrari för maffiabossar fastnade i vårt filter en norskbyggd specialare från 1952 med skjuts i de flotta linjerna.

Uppgifterna begränsar sig till att den är byggd på en brandskadad Ford 1937 av Karosseri Berg i Norge. Karosserifabrikk Bjarne Berg gissar vi tills vidare, och hoppas att bli motbevisade av våra läsare i Norge.

Företaget har tillverkat över 1 100 busskarosser till våra dagar – och en Ford med raggarsvans i masten? Någon som vet mer?
Taggar: Reportage, Ford USA

Kommentarer

#1
Arne Bøhle
2019-02-02 11:12

I 1952 bygd Erling Berg nytt karosseri på et brannskadd karosseri fra en 1937 Ford. Det ble brukt Ford-deler så langt det lot seg gjøre. Inspirasjon til karosseridesign ble hentet fra flere steder. Bilen var lakkert grønn og grå. Reg.nr var U-24052. Berg hadde bilen som bruksbil til litt utpå 1960-tallet. Da ble den utsatt for et sammenstøt med en bergvegg, Den ble så solgt og aldri siden sett.
Erling Berg arbeidet ved sin fars karosserifabrikk; Bjarne Berg Karosserifabrikk på Byneset litt utenfor Trondheim. De var i drift fra 1920 til ca 1995. Det ble for det meste bygget busser.
Kilde: Asbjørn Rolseth: Håndverk på hjul.

#2
Carl Legelius
2019-02-02 12:50

Tack Arne för en fantastisk story!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.