Bild
Nästa artikel
Guldläge? Osliten Volvo 144 GL på auktion!

Guldläge? Osliten Volvo 144 GL på auktion!

Reportage

Toppmodellen i 140-serien med sollucka, läderklädsel, automatlåda och insprutningsmotor. Volvo 144 GL var aldrig vanlig i Sverige och nu finns ett exemplar som bara gått 3 190 mil ute på auktion. Plasten sitter fortfarande på solskydden! UPPDATERAD: Auktionen är nu avslutad – utan att reservationspriset uppnåddes.

Klaravik Auktioner har just nu flera klassiska bilar ute på annons. I Kristinehamn finns en till synes helt osliten Volvo 144 GL med mätarställningen 31913 km.Den har har haft samma ägarfamilj sedan den hämtades ut hos Ramers Bil i Lindesberg i januari 1974.Volvon har enligt beskrivningen alltid förvarats i varmgarage när den inte använts och aldrig tvättats annat än för hand. Det ska finnas dokumentation som styrker mätarställningen, bland annat en körjournal.Volvo 144 GL var dyraste modellen av 140-serien och hade B20E-motorn på 124 hk. Läderklädsel, metalliclack, automatlåda och handvevad sollucka var standard.UPPDATERING: Auktionen gick ut den 29/10 och trots stark budgivning nåddes inte reservationspriset. Sista budet lydde på 230 000 kronor före auktionsfirmans avgifter.FTB934
Taggar: Reportage, Volvo 140

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.