Bild
Nästa artikel

Hem från Jokkmokk!

RESFEBER

Minns du? I Klassiker nummer 9/10 2006 köpte vi en hårresande Saab 95 husbil i Jokkmokk. Resan var lång och strapatsfylld. Här kommer bilderna som inte fick plats i tidningen.

Häng med djupare in i Lennart Johannessons speciella verkstad i Ramsele, där husbilen byggdes i mitten av 1960-talet. Kolla in fler bilder på den kulturminnesmärkta macken i Skålan. Kliv in i Gösta Lindströms och Gunnar Perssons Skvader i Åsarna. Se vad vi fick se längs den märkliga Sverigeresan med vår kära husbil.

Kommentarer

#1
Göran
2007-06-04 20:25

Byt nu för faan inte ut de där grillarna Claes. Dom är ju ORIGINAL, var det inte det du pröjsade för? Den riktiga alltså och inte en rekonstruktion?

Grattis förresten

#1
Claes Johansson
2007-06-05 11:10

Inte svära!
Men visst - de är sannolikt original, ett begrepp som för övrigt inte låter sig appliceras så enkelt på just detta fordon. Allt är hembyggt och ombyggt i olika omgångar. Det är inte helt lätt att utröna vad som är ursprungsutförande. Ta bara motorn. Den går kanon och med V4-power går det åka i 85-90 km/h. Visst vore det fränt att lyfta in den ursprungliga tvåtaktaren. Snyggare ljud, men avsevärt tröttare och törstigare...
Sedan är takplåten bytt, bilen ommålad in- och utvändigt. Etcetera.

Grilldelarna ser verkligen slitna ut och jag kommer inte att slänga bort dem. Bara byta. Kanske. Om jag hittar några och i samband med en ommålning av karossen.

Claes, Klassiker

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.