Bild
Nästa artikel
Hembrygd Alfa Romeo GTA

Hembrygd Alfa Romeo GTA

Reportage

Få bilar klär så väl i nitade skärmbreddare som Alfa Romeos Bertonecoupé. Jakob Örtendahl byggde en hommage till Alfa Romeos GTA-version hemma i villagaraget.

Det var aldrig tal om originalskick. När Jakob Örtendahl köpte sin Alfa Romeo GT 1300 Junior från 1969 hade den stått tom och nylackerad med fastnitade skärmbreddare sedan 2009. Den såg nästan färdig ut, men massor av arbete återstod. Dörrar, rutor, mekanik och inredning hade spritts för vinden.
– Jag gillade att det arbete som gjorts var så seriöst utfört, säger Jakob.

Det fanns bara en väg att vandra – framåt. Jakob skrev långa listor med saknade delar och lovade sig själv att försöka jobba åtminstone en timme varje dag på bilen. Under två år växte en hommage till Alfa Romeos tävlingsmodell GTA fram i Jakobs villagarage. Och när Klassiker hälsar på har det bara gått veckor sedan besiktningen. Hur den är att köra? I Klassiker 1/2018 berättar vi hela historien!

Missa inte Klassiker nr 1/2018.
Hembrygd Alfa Romeo GTA
Hembrygd Alfa Romeo GTA

Kommentarer

#1
Johan Thuresson
2018-01-07 22:15

Klart att skärmbreddarna ska vara nitade, lätt att byta ut efter en hård närkamp eller en liiite för yvig bredsladd. Och om det skulle bli materialbrist är det bara att borra ur nitarna och låna med sig breddarna som mall till egna spännande experiment, med epoxi och spackel i hela köket...

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.