Bild
Nästa artikel

H-kalsongen firar 40 år!

PTH-propaganda

Av alla de märkliga prylar som översvämmade marknaden kring högertrafikomläggningen den 3 september 1967 tar nog H-kalsongerna
priset. Klassiker spårade ett par som överlevt mot alla odds!

PTH!

Det är inte varje dag man fotograferar en okänd mans kalsonger på en parkeringsficka utanför Bollmora. Men det händer. Det var Yngve Häggman som efter att ha läst KLassikers efterlysning kastade sig på faxen. Det gällde H-trosorna!

Vi efterlyste alltså ett par sådana, men just den detaljen kunde inte Yngve stå till tjänst med. Men väl ett par rekordeliga högertrafik-kallingar i storlek 36 tillverkade av Jockey i orenoverat originalskick inköpta för 40 år sedan. Ännu ett fascinerande vittnesmål om den enorma flora av propagandamaterial med
H-signatur som stod till buds kring högertrafikomläggningen.

Den tredje september satt de på. Eller?

– Minnet kan svikta där, men det var nog troligt att jag hade dem på mig, säger Yngve som jobbat inom Shell och också sett till att rädda ett och annat bensinrelaterat föremål från soporna.

Nu är frågan. Finns det mer Höger-knas där ute? Hör av er till Klassiker. Är det jubileumsår så är det. Rota i lådorna - vi publicerar!
Taggar: Reportage
H-kalsongen firar 40 år!
H-kalsongen firar 40 år!

Kommentarer

#1
Anne-Marie Nordqvist
2017-07-26 15:23

Söker prylar från högertrafikomläggningen.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.