Bild
Nästa artikel
Honda i snön

Honda i snön

japanskt

Hondas första modell gick att få vinterutrustad, med skidor och larvband!

Honda hoppade på den japanska bilboomen lite sent, inte förrän 1963 hade man sin första egna modell på fyra hjul klar, Honda T360.

Det var en liten lätt lastbil med en 360cc motor, för att klassas som en "kei car". Det var nästan omöjligt att sälja större bilar i Japan vid denna tid. 1964 kom en större 500cc motor, men då främst för exportbilar. 

T360 kom i ett par olika utföranden, en flatbädd, eller med sidlemmar eller täckt skåpbil.  Men den mest sällsynta varianten var Snow Crawler, som försågs med drivband bak och vid behov medar på framhjulen. 

I norra Japan på ön Hokkaido kan det bli rejält bistert vinterväder och Honda såg ett behov att täcka upp där.  Men det verkar som att inte många andra såg det behovet, Snow Crawlern förblev en kuriositet.

T360 mätte blott tre meter i längd och 130 centimeter på bredden, i stort sett inte mycket större än en vanlig snöskooter. 
Taggar: Reportage, Honda

Kommentarer

#1
Johan Thuresson
2018-01-30 20:32

Jag tittar på bilden, och det enda jag ser framför mig är något från TAMIYAs modellbils / radiostyrt - avdelning. Kartongerna hade förutom de för mig obegripliga skrivtecknen även allt som oftast en liten detaljbild ( likt den på bandstället ) Minns att jag hade ett svårt habegär efter just TAMIYAs monsertruck som var baserad på en svart fordpickup med stepsideflak. Vänta lite nu.. Jag vill ju fortfarande ha den där leksaksbilen!

Undras om Honda T360 gjordes i modellutförande av TAMIYA...

#2
Niklas Augustsson
2018-01-30 21:17

Jaaa...TAMIYA!!
Tyckte dessa byggmodeller var de mest lockande. Minns att jag hade både en Sierra XR4i och en Merca 500 SEC i AMG, eller var det möjligtvis Lorinser-utförande
Those were the days!!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.