Bild
Nästa artikel
Ladda inför Beach 2018!

Ladda inför Beach 2018!

Reportage

Med bara ett halvår kvar till sommaren kommer här lite inspiration till beach 2018. Närmare bestämt de jylländska stränderna där bilkörning är tillåten.

Bilismen har alltid haft det lite tuffare i Danmark. Höga skatter har drivit bilmarknaden mot de mest sparsmakade och billigaste bilar som gick att uppbringa. Men det finns en sak som finns i överflöd på Jylland: stränder där bilkörning är tillåtet! Och naturligtvis finns det även veteranbilsentusiaster som kör på stränderna, även om det kanske är bäst att tvätta bort saltstänken efter en tur.

Stränderna där bilkörning är tillåten är lite ojämnt fördelade över den jylländska västkusten. Några av stränderna där bilkörning är tillåten är från söder till norr: Römö, Fanö, Vejers, Börsmose, Rödhus, Blokhus, Saltum, Grönhöj, Lökken, Tannisby och Kandestederne. Den bästa hemsidan med information om strändernas faciliteter och om bilkörning är tillåten är www.blueflag.org.

Några saker kan vara bra att ha med sig. Spade, bogserlina och ett ägg mellan foten och gaspedalen är bra att ha vid strandkörning. Och precis som vid vinterkörning ändras väglaget dag för dag. Många varma soliga dagar betyder dels att många kört på stranden och dels att sanden torkat och då kan det bli svårare att ta sig fram.
 
Taggar: Reportage
Ladda inför Beach 2018!
Ladda inför Beach 2018!
Ladda inför Beach 2018!
Ladda inför Beach 2018!
Ladda inför Beach 2018!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.