Bild
Nästa artikel
Lång Mini, kvickt renoverad!

Lång Mini, kvickt renoverad!

rösta & vinn

Årets Klassiker 2019? Här är kandidat nummer fyra: Austin Mini Countryman.

Att vara pensionär är ett hårt arbete – man måste ju sysselsätta sig själv. Per Liliegren klarar det galant. När han som nybliven pensionär blivit klar med renoveringen av en Morris 850 såg han till att snabbt skaffa sig något nytt att ta itu med. 

Det blev en Austin Mini Countryman – herrgårdsvagnsversionen av hundkojan med förlängd hjulbas. Märkliga siffror på karossen och röd kulör pekade på att bilen kanske hade bakgrund som brandkårsbil. Men framför allt var det mycket rostrött och dessutom var bilen krockskadad. Renoveringen tog Per tre år – och då gjorde han allt helt själv. Det blir roligare så menar Per som även gjorde även lackeringen i kulören Almond Green. 

Det tillverkades 5,3 miljoner hundkojor under 41 år, men bara 391 231 exemplar av de olika herrgårdsvagnsversionerna. Med fällbart baksäte och ordentliga bakdörrar var de betydligt mer praktiska än den vanliga Minin men så mycket mindre roliga att köra blev de inte för det!

Rösta på din favorit till Årets Klassiker! Alla som är med och röstar har chans att vinna fantastiska priser! Alla kandidater presenteras i kalendern som medföljer nr 1/2019 och där finns även alla detaljer om tävlingen. Tidningen börjar säljas i butik från den 28 december. 

Senast 11 februari 2019 måste vi ha din röst! Endast en röst per person. Vinnarna presenteras på www.klassiker.nu och i Klassiker nr 3/2019.

Här kan du rösta!
Taggar: Reportage, Mini

Kommentarer

#1
Jan Fors
2019-01-10 14:53

Även om jag är medlem i VWHK så kan jag inte motstå att rösta på denna lilla "kombi".

#2
Anders Sahlin
2019-01-11 22:01

Ovanlig och en väldigt praktisk bil. Långt före sin tid. Fick mina första mekerfarenheter på minicooper. Grannar som hade flera som trimmades och byggdes om. Där hängde jag,,,

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.