Bild
Nästa artikel
Liten men stor Legonyhet!

Liten men stor Legonyhet!

Reportage

Lego fortsätter att ta fram nya byggsatser med klassiska bilar! Nu i mars introduceras Fiat 500 i en sats bestående av 960 delar.

Folkabussen, Bubblan, Mini, Aston Martin och Ford Mustang. Det är bara några av de stora och detaljerade byggsatser med klassiska bilar som kommit från Lego på senare år. 
 

Liten men stor Legonyhet!

Senast i raden i Legos Creator-serie är Fiat 500. Premiären hölls i Turin där även en Lego-Fiat i fullstor skala visades. Den är byggd av inte mindre än 189 032 legobitar och tog 830 timmar att bygga. 
 

Liten men stor Legonyhet!

Lika svettigt är det inte att bygga Legobilen som går att köpa! Den består av 960 delar och har ett fungerande soltak, bagageräcke, reservdäck och en öppningsbar motorhuv. 
 

Liten men stor Legonyhet!

Modellen är också en hyllning till Federico Fellinis film "Det ljuva livet" från 1960 då ett staffli och en målning av bilen framför Colosseum också är en del av byggsatsen. 
 

Taggar: Reportage, Fiat 500

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.