Bild
Nästa artikel

Manifestation med resultat!

Saabyra

Att Saab kunde räddas i sista stund hänger tydligt ihop med entusiasternas ansträngningar världen över. Det är flera bedömare helt överens om. Den 17 januari var det full uppslutning i Trollhättan!

Från stora delar av Sverige riktades Saabgrillar mot Trollhättan söndagen 17 januari och Saabs Bilmuseum. Närmare 1 500 Saabar med flera personer i varje bil visade tydligt vad Saabägarna och entusiasterna känner för sitt märke.

Mixen av Saabar är närapå fullständig, men med en övervikt för de nyare Saabarna.

Vid Saabs Bilmuseum blev det snabbt fullt med människor och sällan eller aldrig, Saabfestivaler inräknat, har det funnits så mycket Saabar samlade för att manifestera intresset för märket.

Stämningen karaktäriserades av ett varmt samförstånd och en förhoppning om att engagemanget skulle göra skillnad. Kanske inte så mycket för chefer i Detroit, men däremot för att stärka de hårt prövade Saabanställda.

Klockan ett formerades en konvoj som slingrade sig genom Trollhättan mot Saabfabriken på Stallbacka. När de första bilarna nådde fabriken har de sista fortfarande en och en halv timme kvar innan de kom iväg.

Väl på plats möttes deltagarna av bland andra museichef Peter
Bäckström, Rallylegenden Per Eklund, Saabs förre chefsdesigner Björn Envall och chefsingenjör Magnus Roland och initiativtagaren Claes Robertsson.

Hade denna manifestation någon effekt?

Ja, det tror jag. De Saabanställda kände sig stärkta av den massiva uppslutningen och när GM senare meddelade beslutet att sälja Saab till Spyker nämnde GM:s vice vd John Smith fansen tillsammans med kunder och anställda.

"Today's announcement is great news for Saab employees, dealers and suppliers, great news for millions of Saab customers and fans worldwide, and great news for GM," said John Smith, GM vice president for corporate planning and alliances.

 
Taggar: Reportage

Kommentarer

#1
Niklas Augustsson
2010-01-28 20:58

Så jädra gott!!!
Har alltid varit en "Volvokille", men vet i tusan om jag inte väljer den nya 9-5:an i kombiversion i höst, om den lanserats då, när tjänste V70:n skall bytas. Varför?... För att det känns rätt!
Hoppas och tror att fler än mig kanske ser på SAAB med andra ögon nu efter allt som hänt.
Detta kan nog bli riktigt bra..peppar, peppar...

Stort Grattis till alla berörda inom SAAB!

#1
Fredrik
2010-01-31 01:03

Härlig inställning tänk om fler kunde vara lika vidsynta och inte bara tänka volvo volvo volvo...

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.