Bild
Nästa artikel
Maratonauktion i Milano!

Maratonauktion i Milano!

Reportage

Helgen 25-27 november hålls kanske Europas största entusiastbilsauktion någonsin i Milano. Sothebys låter under tre dagar 430 bilar och mängder av motorcyklar, cyklar och automobilia gå under klubban. Och helt utan reservationspriser!

Affärsmannen i Treviso ägde en rad företag i värdetransportbranschen. Istället för att betala skatt använde han stålarna till att köpa roliga bilar och en massa annat för.

Det funkade uppenbarligen ett tag – han lyckades samla på sig över 400 bilar...

Men nu vill skattemyndigheterna ha tillbaka sina pengar och samlingen säljs av Sothebys på uppdrag av italienska staten. Man har hyrt en hel mässanläggning i Milano där auktion kommer att på under 9-10 timmar per dag under tre dagar.

Utbudet är helt otroligt med superbilar som Porsche 959 och mängder av Ferrari och enklare vagnar som Lancia och Alfa Romeo.

Auktionen har givits namnet Duemila Ruote – 2000 hjul – och det stämmer med råge!

Här kan du kolla in auktionen
Maratonauktion i Milano!
Maratonauktion i Milano!
Maratonauktion i Milano!
Maratonauktion i Milano!
Maratonauktion i Milano!

Kommentarer

#1
Kent Johansson
2016-11-18 11:52

Fränt, låter lite som "panaxiahärvan" här i Sverige, även om de inte drog på sig en massa roliga bilar..

#2
bjorn.christensen
2018-01-08 20:04

I motsats till Panaxia "tjuvarna" så har Italienare både still och finess så därför får skatteverket vänta på sin tur :)

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.