Bild
Nästa artikel
MHRF hoppar av Almedalen

MHRF hoppar av Almedalen

Reportage

Motorhistoriska riksförbundet hoppar av årets deltagande vid Politikerveckan i Almedalen på Gotland efter ett antal turer. 
– Det är en lång historia. Men bakgrunden är att vi inte längre får hålla våra baksätesdebatter inom Almedalsområdet, förklarar MHRF:s förbundsordförande Peter Edqvist. 

Redan i fjol flaggade Region Gotland att fordon som medverkar vid Politikerveckan skulle flyttas till en avgränsad fordonsexpo en bit utanför det ordinarie området. Förra året lyckades man få vara kvar men i år gick det inte: 

– De hänvisar bland annat till miljöhänsyn och att bilarna skulle kunna kapas av terrorister. Men vi tror ju inte att en A-Ford är förstavalet men vi erbjöd oss att skruva av hjulen vilket de först nappade på. Men tyvärr ändrade de sig sedan. 

Att stå längre bort skulle innebära en försämring för MHRF, konstaterar Peter Edqvist.

– Ja, för vår del som vill finnas där övriga kulturdebatten förs blir det väldigt konstigt. 

Att hålla debatterna på traditionellt vis i en vanlig hyrd lokal var inget alternativ. Inte i år:

– Det är ett väldigt tryck på lokalerna i Visby under veckan, och med så kort varsel var det helt enkelt omöjligt att lösa. 

Är sista ordet sagt? 

– Ja, åtminstone för i år. Vi hade ett 30-tal politiker som skulle medverka men nu är alla avbokade. Nästa år vill vi dock vara tillbaka. Det är intentionen! 

Frågan om veteranbilar i Almedalen fick nyligen lite extra fart efter att MHRF börjat boka av debatterna med politikerna. På Twitter reagerade vänsterpartisten Rosanna Dinamarca skarpt på att högerextrema partier tillåts men inte motorhistoriker. 
 
Taggar: Reportage
MHRF hoppar av Almedalen

Kommentarer

#1
Jan Alamo
2017-06-13 16:10

Bedrövligt att MHRF inte kan komma till Almedalsveckan i Visby i år. Den beslutsfattande inom Almedalssorganisationen på Gotland grundar avslaget på miljöhänsyn! Det tyder på stor okunnighet. Jag har haft förmånen att få ha haft fordon uppställt på platserna där MHRF hyrt i Visby under flera Almedalsveckor, och det har inte funnits en enda droppe olja under något fordon. Och att terrorister skulle vara intresserade av fordonen är en riktigt löjlig borförklaring! Begär omprövning av avslaget!

#2
Tobias
2017-06-13 22:45

Intressant att Almedalen som företeelse klappar ihop samma år som Power Meet.... Same, same but different.

#3
Ronnie
2017-06-16 08:19

Power Meet har väl inte "klappat ihop"? Det är 40-årsjubileum i år och man har flyttat till en ny plats, men såvitt jag förstår kommer det att genomföras: http://bigmeet.com/

#4
Arvid
2017-06-25 14:05

OCH det blir en träff i Västerås dessutom. Mer, inte mindre! :D http://vasterassummermeet.se

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.