Bild
Nästa artikel
The Move med Vanden Plas

The Move med Vanden Plas

bilstjärnor

Ett gäng långhåriga grabbar och en märklig liten lyxbil någonstans 1970. Vilka var de, vad är det för slags bil?

De här grabbarna var bandet The Move. De var rätt populära hemma i Storbritannien men hade ganska ringa framgångar utomlands. 

Nummerplåten skvallrar lite om deras framgång, TOP20 står helt enkelt för Top 20 Singles Chart. Där hade The Move hela nio singlar under sin tid.

Men berömmelsen fanns runt hörnet. The Move lades ned och medlemmarna Jeff Lynne, Bev Bevan och Roy Wood gick vidare och bildade Electric Light Orchesta. Fast Roy Wood hängde inte med så länge i E.L.O, ganska snart bildade han sitt eget band Wizzard.

Bilen då? Jo det är en av flera olika modeller BMC har döpt till Princess genom åren. Det här är en Vanden Plas Princess 1300, en väldigt lyxig variant på den annars rätt folkliga BMC 1100/1300-serien.

I Vanden Plas-varianten fick man såklart äkta skinn, riklig instrumentering i en valnötspanel – till och med små fällbara picnicbord på ryggstöden! Lyx i lill-format alltså

Det var även den ADO16-modell som kom atthänga kvar längst, ända fram till juni 1974. Då hade man gjort 43 741 stycken sedan premiären i oktober 1963.  

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.