Bild
Nästa artikel
Nödrop 53!

Nödrop 53!

Plan 53 del 41

Panik i verkstan! I absolut elfte timmen inför avfärd till stora mässan i Jönköping väljer Plan 53 att börja spotta och fräsa, gå illa och helt enkelt vägra lämna Jämtland. Hela planen att ha den som dragbil framför det andra projektet Plan Farfar går i stöpet. Nu går ett nödrop ut över landet. Kan någon hjälpa Julle att få ner Chevan från Östersund till Jönköping innan mässan öppnar?

I vanlig ordning arbetades det in i det allra sista i Julles verkstad inför Bilsport Performance & Custom Motor Show i Jönköping. Bågen var extra högt spänd – det var inte ett utan två projekt som skulle bli klara inför mässan. Den välkända Chevan Plan 53 skulle dra det senaste bygget Plan Farfar de 70 milen.

Trots massiv arbetsbörda för Kåre och Julle och en strikt tidsplan såg det in i det allra sista ut att klaffa. Plan 53 har de senaste veckorna fått dragkrok, säkerhetsbälten, fungerande instrumentering, nylackerad dörr, matta, stereoanläggning och mycket annat. Den har gått som en dröm, varje tur har varit en njutning.

Men så igår kväll, bara några timmar innan avfärd drabbades den av premiärnerver. Den började plötsligt gå illa, knappt alls faktiskt. Intensiv felsökning vidtog. Tändinställning, förgasarrengöring, kablar, stift, ja alla tänddelar byttes igen och bränslesytemet gicks igenom ytterligare en gång. Inget hjälpte.

– Kanske är det kamaxeln, säger Julle på telefon. Den kan ha gått ner sig.

Julle och Kåre är just nu på väg söderut med Plan Farfar på släp efter en modern bil. Chevan står kvar i verkstaden Ås. Våra hjältar är trötta och lite nedslagna. De har jobbat hårt och förtjänade verkligen triumfen att komma fram till Elmia.

Därför skickar vi nu ut ett nödrop – finns det någon som skulle kunna transportera ner Plan 53 till Jönköping? Eller åtminstone en bit på väg? Så kanske någon annan kan ta vid längs vägen? För visst vore det väl kul om det gick att lösa?

För att få Plan Farfar och Plan 53 att gå i mål på Elmia behöver vi en Plan B!

I skrivande stund är det 24 timmar kvar till mässan öppnar!
Taggar: Reportage, Plan 53

Kommentarer

#1
Rolle
2018-03-29 10:20

Visserligen är det långt upp till Östersund, men tar det verkligen 24 timmar till Jönköping ;-)
Sorry, kunde inte låta bli.
Rolle på Österlen, 115 mil från Östersund

#2
Dimman
2018-03-29 11:59

Tyckte jag läste att ni skulle mecka på mässan så då är det ju bra om nån kan släpa dit skrotet så ni har att göra.....
Skoja bara men nog är det lite komiskt att plan 53 skulle sluta som trailerqueen ;)

#3
Dimman
2018-03-29 12:01

Wenngarn vart väl oxå en trailerqueenresa ;)

#4
Carl Legelius
2018-03-29 16:25

Det har löst sig! Plan 53 kommer till Jönköping. Nu har Kåre och Julle hela helgen på sig att felsöka för någon hemtransport är inte bokad!

#5
Anders Nilsson
2018-03-29 17:08

Underbart

#6
Ove Johansson
2018-03-30 17:46

Så otroligt tråkigt, känner så väl igen känslan. Hoppas verkligen att det löser sig.
Har med stort nöje följt detta vansinniga projekt, som inspirerat mig till att ta itu med
småfelen på min Chev 54. Tyvärr var alla inte så små som jag trodde.
Kan man få göra en efterlysning av en rattstång till en Chev 53-54 här?
Min har totalhavererat.

#7
TB
2018-03-30 19:47

Vad kul det var att träffa er alla idag. Ni gör ett kanonjobb!! Range Rovern kommer att bli en riktig pärla! Hoppas att ni får snurr på Chevan!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.