Bild
Nästa artikel

Nürburgring växer

Legendarisk racerbana

Tyska Nürburgring går igenom en stor förändring. I sommar står nya byggnader till ett värde av 252 miljoner euro färdiga.

Enligt företaget som driver ringen är det här det största bygget sedan Nordslingan stod färdig 1927 och GP-slingan 1984.

Det som nu byggs är bland annat en arena för tusentals besökare, en temapark, en ny läktare och nya hotell. Dessutom ska världens snabbaste berg-och-dalbana byggas, den ska accelerera och ta kurvor lika snabbt som en Formel 1-bil.

Allt det här kan låta som väldigt långt ifrån den enkla upplevelsen att köra sin egen bil på Nordslingan eller Formel 1-tävlingen på GP-slingan, men faktum är att Formel 1-loppen de senaste åren har skapat ekonomiska förluster de senaste åren och Nürburgring GmbH anser att investeringarna är nödvändiga för att Formel 1-verksamheten ska bli lönsam.

De närmsta åren kommer också pengar att satsas på Nordslingan för att den även i fortsättningen ska vara användbar för racing och bilindustrin.  

I Klassiker nr 4/2009 -ute i butik nu - berättar vi om hur det var att detla i Scuderia Hanseats förarkurs på Nürburgring 1968, då var fortfarande den farliga Sydslingan i bruk.
Taggar: Reportage

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.