Bild
Nästa artikel
Ny bok om Volvo 240

Ny bok om Volvo 240

Reportage

Klassikers Fredrik Nyblad har gjort det igen. Nu har han skrivit en bok om Volvo 240/260. ”En ren kärleksförklaring” menar författaren själv.

Volvos mest tillverkade modell har nu också fått en egen bok, författad av Klassikers Fredrik Nyblad. ”Volvo 240/260 – Från Svenssonbil till statslimousine” berättar om hur 240-serien togs fram och utvecklades under de 19 tillverkningsåren.

– Jag har haft möjlighet att intervjua många personer som på olika sätt varit centrala för utvecklingen av Volvo 240. Det är formgivare, ingenjörer och chefer, säger Fredrik Nyblad.

Ny bok om Volvo 240

”Volvo 240/260 – från Svenssonbil till statslimousine” är på 176 sidor och är utgiven av Trafik-Nostalgiska Förlaget.

I boken finns bilder på prototyper och versioner som aldrig blev verklighet. Modeller som Turbo, 262C, 245 Transfer, Diesel och många fler har egna kapitel. 

– Men det var också viktigt att få med mer än bara hårda fakta om modellen. Här finns också filmer, konstverk, leksaksbilar och till och med heminredningsprylar med 240-tema. Jag ville också visa att 240 är så mycket mer än en Svenssonbil och därför berättar var det viktigt att nämna artister som David Bowie, Kurt Cobain och Ozzy Osbourne som alla haft Volvo 240/260, säger Fredrik Nyblad. 

Om du är intresserad av boken – skicka ett mail till: bestallning@yahoo.com
 

Taggar: Reportage, Volvo 240

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.