Bild
Nästa artikel
Ny Volvomarknad!

Ny Volvomarknad!

Reportage

Nu finns ännu en anledning att åka till Munktorp i Västmanland. Svenska Volvoklubbar i samverkan, SVIS satsar på en ny Volvomarknad mitt i sommaren.


 

Svenska Volvoklubbar i Samverkan, SVIS har i många år haft en välbesökt vårmarknad och en lite mindre bakluckeloppis på hösten vid sitt lager i Munktorp utanför Köping. Men i år tillför man ett nytt evenemang och har en sommarmarknad den 20 juli.

– Vi vill prova att göra något under sommaren, och eftersom det inte händer så mycket under semestern tyckte vi det var lämpligt att ha en sommarmarknad. Förhoppningen är att de som semestrar hemma och de som är på resande fot kan tänka sig att titta förbi. Slår det väl ut kan det bli ett årligen återkommande evenemang, säger Peter Göthberg som är ordförande i SVIS styrelse.

Ny Volvomarknad!

Bakgrunden till SVIS var att på 1980-talet började Volvo och deras återförsäljare skrota ut allt mer delar. I P1800-klubben blev många medlemmar upprörda över detta och Volvo lovade att skänka delar till klubben istället. 

Med åren blev klubbarna fler och Volvo donerade delar till sju olika klubbar. 
Hanteringen blev till slut för komplicerad och Volvo krävde att klubbarna skulle samarbeta så att man hade en part som tog emot delarna. Så bildades Svenska Volvoklubbar i Samverkan – SVIS – 1991.

Idag är nio olika klubbar delaktiga i SVIS: Modellklubbarna för PV, Amazon, P1800, 140, 164, 262C och 780, 480, 7/900-serierna och sedan 2012 även C70.
 

Ny Volvomarknad!

Normalt är SVIS lager öppet varje torsdagseftermiddag och den sista helgfria lördagen i varje månad. Det går också att beställa via postorder, men kommer man till SVIS under en marknad eller bakluckeloppis så har man både chansen att botanisera i lagret och samtidigt göra fynd från marknadssäljarna.  
 

Ny Volvomarknad!

SVIS vårmarknad hålls lördagen den 25 maj, den nya sommarmarknaden är lördagen den 20 juli och den 28 september hålls en bakluckeloppis. Läs mer på svis.se
 

Taggar: Reportage, Volvo

Kommentarer

#1
Kalle
2019-02-28 22:29

Snygg -72:a.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.