Bild
Nästa artikel
Nytt spänstigt nummer.
Nytt spänstigt nummer.
En av många svenska klassiker i senaste numret.
En av många svenska klassiker i senaste numret.
NSU Quickly TTK. Design: Pelle Pettersson!
NSU Quickly TTK. Design: Pelle Pettersson!
Självklart en klassiker – Yamaha FS1.
Självklart en klassiker – Yamaha FS1.

Nya Moped i butik!

Samlarnummer

Den här gången gör vi ett unikt specialnummer av Moped. 100 sidor, tjockare papper – och rekordmånga mopeder. Vi djupdyker in i Sveriges finaste mopedsamling!


Massor av bruksklassiker och exotiska sport- och ungdomsmodeller. Zündapp, Puch, Standard, Victoria, NSU, DKW, MCB, Suzuki, Yamaha ... här finns mopederna som man minns och de som man aldrig har sett. 

Vi plockade ut 56 favoriter (av 200 mopeder!) och fotograferade dem i detalj i studio. Det blev en hisnande kavalkad av läckra mopeder. Tillsammans med samtida reklammaterial har vi gjort en Moped Special som man kan återkomma till om och om igen. 

Vilken är din favorit?

 
Taggar: Reportage

Kommentarer

#1
Per Berner
2017-03-02 08:26

Vilket härligt nummer! Det blev sträckläsning hela kvällen.

Men att Crescent Compact var stryktålig kan jag nog inte hålla med om. Jag köpte en sådan ny på 15-årsdagen, 6 månader senare var den närmast utsliten. Gaffel, dämpare och mycket mer var färdigt för skroten. Men rolig var den, och snabb – 46 km/h mellan helikopterstrecken, med ställbart munstycke som enda trim. Den ersattes av en betydligt solidare guld-Dakota, som gick som en klocka fram till bilkörkortsdagen. Något saktare dock, men ack så mycket behagligare...

#2
Hans Wettergren
2017-03-04 10:15

Kanonbra nummer, många moppar men jag saknade Rusch, fräckast och ett fantastiskt fint hantverk..

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.