Bild
Nästa artikel
Olympia i vintertrafik!

Olympia i vintertrafik!

Vinterklassiker

Mano Forsman i Örnsköldsvik har en Opel Olympia 1957 som bruksbil.

Den är vår enda bruksbil, vinterdäck med dubb så klart. Vi kör den året runt i ur och skur. I snö och salt på E4:an när så behövs. Jag hittade den i Finland för fem år sedan och jag är tredje ägaren. Den köptes ny av en potatishandlare utanför Helsingfors.
 

Olympia i vintertrafik!

Bilen hade gått 5 500 mil när vi köpte den och nu är det drygt 5 000 mil till på mätaren. Opeln är smidig i stadstrafik och utmärkt som långfärdsvagn. Hastigheter i 100-110 km/h är normalt vid långkörningar. Lastutrymmet är idealiskt, den rymmer allt man behöver. Sifferbeteckningarna på framskärmarna är viktangivelser som är brukbart på paket- och lastbilar i Finland.

Allt som behövs för att hålla den i trygg fortsatt rullning finns i garaget och i källaren tack vare körning året runt med en Opel Rekord -56 sedan 1973. Tilläggas bör att värmen i bilen är fullt tillräcklig i alla lägen!

I Klassiker nr 2/21 berättar 22 Klassikerläsare om hur de använder sin klassiska bil på vintern.
 

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.