Bild
Nästa artikel
En av Picko Trobergs sista offentliga framträdanden blev vid Samlarbilsmässan i Örebro i mars då han intervjuades av Gunnar Dackevall.
En av Picko Trobergs sista offentliga framträdanden blev vid Samlarbilsmässan i Örebro i mars då han intervjuades av Gunnar Dackevall.

Picko Troberg är död

in memoriam

Racinglegenden och entreprenören Picko Troberg dog under söndagen. Vid 78 års ålder förlorade han kampen mot cancern.

Sveriges snabbaste mustasch finns inte mer. Picko Troberg dog under söndagen i sviterna av cancer.

"Det hände alldeles nyss. Vi är väldigt ledsna", säger Picko Trobergs hustru Lena till SportExpressen. 

På 1960-talet tog Picko Troberg hem inte mindre än nio svenska racingmästerskap, men han var också en affärsman som tillsammans med Bosse Elmhorn importerade Mini Marcos-karosser. Han var även grundaren av budfirman Pickos som senare blev Adena Pickos. 

Efter sin aktiva karriär som förare har Picko Troberg varit mycket engagerad i att lotsa fram nya talanger inom racing. 78 år gammal arbetade också med flera motorsportrelaterade evenemang.
Taggar: Reportage

Kommentarer

#1
Kjell Svensson
2016-04-18 07:05

Vila i frid!

#2
Arne Berg
2016-04-18 19:16

En av dom största har gått bort! En humoristisk och trevlig person! Vila i Frid!

#3
Stefan Gardelin
2016-04-19 23:05

Sommar 94. Eller möjligen 95. Jag sitter och checkar in bilar till gotlandsfärjan i hamnen i Visby. På avstånd ser jag två Morgan som närmar sig i kön. Sånt piggar upp bland alla svenssonbilar. I den första sitter en glad mustasch som jag genast känner igen: Picko med sällskap på väg hem efter en tur till Gotland. Vila i frid. När du är klar kan du varva upp på himlens räserbana där däcken aldrig slits, bromsar aldrig tar slut och soppan är gratis.

#4
Hans Kihlén
2016-05-06 13:02

Tidigt 70-tal: Det gavs ut ett album med bilbilder, där man skulle samla bilder från tuggummipaket. De hade en pristävling, där man kunde vinna en gokart. "Hitta på en slogan, så kan du vinna en gokart" Vilket jag gjorde, och vann karten! Vi var tre st från Stockholmsområdet. Presentationen skedde på Ös-We Ring. Picko kom dit på en HD Sportster, vi blev fotade ihop med honom.
Senare på 70-talet: Ställde ut modellbilar på Hot Rod Show i anrika Marmorhallarna, och vann många priser. Fick skaka tass med Picko ett antal gånger! Vila i frid.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.