Bild
Nästa artikel
Plan 53 - Bakslag men på't igen bara!

Plan 53 - Bakslag men på't igen bara!

sommarprojektet del 25

Med så lite tid att spela på måste allt gå bra på första försöket men det gör det inte förstås. Var lägger vi ribban?

Gamla enskikts USA-lacker vet jag ju ofta regerar negativt med exempelvis en modern basfärg som blandas upp med drygt 50 procent tinner. Jag vet ju det men likt förbannat så fanns inte ens tanken när jag drog dörröppningarna.

– Krigsråd! var mitt enda ord till Kåre i telefonen.

100 beslut som vanligt och nu stod vi med en biljäkel där lacken i dörröppningarna såg förjävlig ut. Snabba bud för Kåre skulle iväg på ett jobbmöte men planen blev att hasa ner skiten och lacka om i kväll...

Timmen efter att vi satt igång med eländet kom Claes Hoglert förbi med nysydda windlance och klädda paneler till b-stolparna. Det lyfte humöret, underbart! Det finns inga bekymmer bara möjligheter. Ja, förutom det saknade innertaket då.

Vi tog sedan ett snabbt sista beslut om dörrsidorna som raskt packades in i Claes bil och vi är ytterligare ett steg närmare vårt mål.

22:30 var ytorna nerslipade och bilen om-maskad. Just resningar i lack är det mest retsamma man kan råka ut för eftersom rubbet i regel måste bort ned till ren plåt.

Jag la några flödiga varv med grund och lugn... vänta... vänta. Låt grunden börja härda ut så underlaget är stabilt. Sen på med bas och toppa med klarlack. Knäppta händer och vänta, studera och hoppas.

Jo där satt den! Inget rassel i underlaget utan det verkar ligga still. Bra, nu fram med fler saker som ska lackas. Rattsång, växelspak... Radioluckan ska ju även vara grön, höll på att glömma.

Känns som det blir fler thinneraftnar massor av små och stora detaljer ska få färg men blank blev det. Imorgon är en ny dag och fler utmaningar, de e' nära nu så inte missa fortsättningen!

10 dagar kvar

Text och Foto Lars "Julle" Olofsson
Foto Kåre Torfjäll
Taggar: Plan 53, Chevrolet

Kommentarer

#1
Rocket man
2017-09-07 22:13

Ja vad säger man ? STORT HEJA PÅ =) =) =)
Men vart tog reparera inte Renovera vägen ?? ;)
Vet att det är OMÖJLIGT att bara lämna saker " Va Fan Lika bra att fixa det nu "

RM,

#2
Julle
2017-09-08 07:37

Hej Rocket man... Förstår frågan men ställer motfrågan hur mycket renoverar man med en pensel?
Lagat rost ja! Sy upp en inredning som knappt existerade och renoverat bromsar, check!
Men visst tusan vill man ordna när det faktiskt är isär ;)
Hälsningar/ Julle

#3
Rocket man
2017-09-10 17:24

Vu ju lissom de ja mena ;)

#4
Johan Thuresson
2017-09-10 20:45

Genom att till exempel lacka motor, växellåda och bakaxel håller man arbetsglädje och visuella framsteg på hög nivå och då orkar man fortsätta även i det mest stökiga garage. Säg att man bara lossar på en oljeplugg, så är en hel hög med motgångar i farstun och rumsterar. Isället för korrekt smörjmedel hittar man 11 gånger av 10 metallflisor eller rester av någon föregående ägares bananskal i ett försök att få tyst på annalkande haveri. Helt plötsligt stendör arbetslusten, ska det bytas lager och bussningar... kanske ska hitta nåt utbytes istället... Nä.
Låt generalraset komma senare. När en bil ser okej ut och är i trafik har man en helt annan ork & motivation att laga vad som nu råkade skära ihop eller explodera.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.